Review wanddecoratie alu-dibond butler finish

Foto’s mogen gezien worden en het liefst groot aan de muur. Ik ben dan ook altijd op zoek naar verschillende manieren van het tentoonstellen van foto’s in huis. Voor Saal Digital mocht ik onlangs een wanddecoratie testen.

Ik kende Saal Digital nog niet. Dat wil zeggen ik had er wel eens van gehoord, maar nog niet eerder besteld. Naast wanddecoratie kun je er onder andere ook fotoafdrukken, fotoalbums, kaarten, posters en kalenders bestellen.

Op de website van Saal Digital heb ik de verschillende mogelijkheden voor wanddecoraties bekeken. Het was moeilijk kiezen tussen canvas, hardschuimplaat, alu-dibond, acrylglas, galleryprint en alu-dibond butlerfinish. Ik koos voor het materiaal alu-dibond met butlerfinish. ‘Een onverwacht spectaculaire look met een sprankelend effect’, beloofde de tekst op de site. Ik koos ervoor om een foto van mijn kinderen Koen en Flore op het strand af te laten drukken op dit materiaal in 60 x 40cm. Ook bestelde ik er een proefpakket met van alle materialen een voorbeeldstuk bij.

saal-digital-review-wanddecoratie-6536

Het bestellen was eigenlijk zo gepiept. Ik deed dit op een zaterdag en op donderdag werd het pakketje al bezorgd. Al met al erg snel vond ik rekeninghoudend met het weekend. Het product was zeer zorgvuldig ingepakt.

Toen ik het product uitpakte vond ik het in eerste instantie wat mat ogen. Wel heel mooi scherp met inderdaad een metallic effect. Het komt het beste tot zijn recht wanneer het licht er goed op valt. In een wat donkerdere ruimte lijkt het wat dof vind ik. Wel komen de kleuren exact overeen met de kleuren op mijn scherm en afdrukken van mijn fotocentrale.

saal-digital-review-wanddecoratie-6530-2

Er zijn verschillende manieren voor ophanging waar je uit kunt kiezen. Ik koos voor de aluminium profielophanging. Erg mooi, want je foto komt zo iets van de muur af te hangen.

saal-digital-review-wanddecoratie-6539Al met al ben ik erg tevreden met het product en de levering en service van Saal Digital. Ik denk wel dat dit materiaal beter tot zijn recht komt bij een meer contrastrijke foto in bijvoorbeeld zwart-wit. Dit ga ik in de toekomst zeker ook eens uitproberen net als de andere materialen.

saal-digital-review-wanddecoratie

Wil jij je foto’s ook mooi tentoonstellen aan de wand? Vraag gerust naar de verschillende mogelijkheden via info@josiensmit.nl.